海字論壇

查看: 6063|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

香港真係全球第一! [複製鏈接]

美國都唔敢亂判BT因為知道影響深遠但係香港竟然為左班商人為入罪而入罪,入面其實好多可以拗的地方,例如點樣介定download是一個完整file 先?都冇交代過,係咪即係我買左隻正版vcd一抄落部腦就犯法?定還是買隻vcd 剩係可以我一個人睇,唔可以借比人?好多好多以後會產生既問題,唔知政府有冇詳細考慮過?到問題發生左,政府到時又話"我0地低估左這條法例的影響牽連甚廣"到時又會係一個國際大笑話!大家式目以待啦 :P:P:P

總關人

地獄使者

就你所問我有理由信相你不是伙計[em5]
我不能等最后审判时才收拾所有的小人与敌人,在半道里,我也要随手宰他几个.

Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

依家係入咗邊絛?是否誠實使用電腦??
以和為貴

總關人

卑微小脚色 海字無人識

Originally posted by sony at 2005-11-8 11:33 PM:美國都唔敢亂判BT因為知道影響深遠但係香港竟然為左班商人為入罪而入罪,入面其實好多可以拗的地方,例如點樣介定download是一個完整file 先?都冇交代過,係咪即係我買左隻正版vcd一抄落部腦就犯法? ...
你話美國都唔敢亂判BT  任何判决都有第一次  無話一定要等人行先其次  有樣野請弄清  保護知識產權  不嬲由花旗佬背後推動  同貿易優勢有關  要保障價格  知識產權一定要透過刑事法保護  吾係揾亞茂去創作  但美國佬似乎過左位  令呢類產品價格偏高  變相剝削消費者及第三世界  問題係在乎從創作者及消費者利益間取得平衡就cutoms officers 而言  當然可表達對法律的2見  但作為公僕  無論有セ睇法  執行上一定要摒除個人志願  依法辦理  否則溯鴷咱
我咸濕 ... 但唔喉急 我平凡 ... 但唔麻煩 我吹水 ... 但有抹咀 我口痕 ... 但無篤人

版主

正義超人

Originally posted by locust at 2005-11-9 00:22:你話美國都唔敢亂判BT  任何判决都有第一次  無話一定要等人行先其次  有樣野請弄清  保護知識產權  不嬲由花旗佬背後推動  同貿易優勢有關  要保障價格  知識產權一 ...
你正經時,講野幾時都甘有見地[em19][em19][em19][em19][em19][em19][em19]

總關人

卑微小脚色 海字無人識

Originally posted by seaman at 2005-11-9 01:58 AM:你正經時,講野幾時都甘有見地[em19][em19][em19][em19][em19][em19][em19]
   我塵來都未樹過吾震經過wo
我咸濕 ... 但唔喉急 我平凡 ... 但唔麻煩 我吹水 ... 但有抹咀 我口痕 ... 但無篤人

資深關人

劍、鎖匙、桂冠

全球第一隻鑊至真!仲係大大隻!!依我大魚幾十年拉老翻經驗,依單係怨案![em15]

Originally posted by 夢中人 at 2005-11-8 23:45:就你所問我有理由信相你不是伙計[em5]
這是轉貼文章
.

I am glad to here there is an appeal.No matter what the result will be.Most importantly, it create a PRECEDENT.No matter what the result will be, it is a good case.

你條粉腸响度 9 up

Ans 4 : 補充

Originally posted by 杜蕾斯 at 9-11-2005 11:43 PM:[em4][em4][em4]請細讀入罪原因,唔明可查字典:[url]http://legalref.judiciary.gov.hk/lrs/common/search/search_result_detail_frame.jsp?DIS=46722&Q ...
Diu 得好!![em17][em17][em17][em17][em17]

Originally posted by locust at 9-11-2005 12:22 AM:你話美國都唔敢亂判BT  任何判决都有第一次  無話一定要等人行先其次  有樣野請弄清  保護知識產權  不嬲由花旗佬背後推動  同貿易優勢有關  要保障價格  知識產權一 ...
有料到[em19][em19][em19]

這只是一篇普通轉貼文章,又無刻意針對任何人,何須你條粉腸前,你條粉腸後,你咁高EQ,點學人執法啊!

Originally posted by 杜蕾斯 at 2005-11-9 23:43:[em4][em4][em4]請細讀入罪原因,唔明可查字典:[url]http://legalref.judiciary.gov.hk/lrs/common/search/search_result_detail_frame.jsp?DIS=46722&Q ...
明眼人一睇就知這是一篇轉貼文章~~!!!!你"小"個伙記做mud 呀~~!!叻唔切
.