jfa 發表於 2008-2-9 13:46:54

緊急:有無人很收養呢d狗仔

現有10隻小唐狗有待領養 !!!牠們的媽媽本來係地盤狗,因我朋友在地盤工作時經常都給牠食物,所以我朋友都很喜歡牠!!!1天因為有魚農署的人捉牠,於是我朋友便把牠帶回家暫住 ,之後發現牠肚子1天1天的大 !!!原來牠有了BB我朋友於是叫他的朋友幫手 (他的朋友在粉嶺有維修車場),暫時收留牠待牠產子,結果生下了10隻小狗 !!!現時牠們大約有2個月大!!因環境實在太惡劣 周圍都很污滿地都係機油,天氣又很冷!我們都怕小狗會生病!!現急需人領養 !牠們有男有女現只有相片,我會盡快弄清楚!因為他朋友現只肯收留那隻大狗,不能收養其他小狗所以現急需人領養 !!牠們現時o係粉嶺!!!! 大家幫幫忙,睇o下有無人很收養!!  Thanks!!!請留電話or E-mail 或可send e-mail給 wan2233@hotmail.com2月8日 d小狗今天會搬到沙田,地方較乾淨但都只能暫住

話之你 發表於 2008-2-9 13:55:54

好可愛,不過我己有狗仔,希望牠們有一個好歸宿啦

7007 發表於 2008-2-9 15:36:45

push

fony 發表於 2008-2-9 17:53:20

seaman 發表於 2008-2-9 23:40:30

原帖由 fony 於 2008-2-9 17:53 發表 http://www.hkcustoms.net/images/common/back.gif等我發左達, 再買間村屋, 賺請埋工人, 養哂呇a點話! :lol 人地講正經事,你就係度講笑,有無搞錯呀?希望有養開狗的人考慮收養牠們啦

蔗姑 發表於 2008-2-10 11:13:39

我好鍾意小狗, 可惜我往宿舍, 不能養狗, 其實部門可唔可以放寬宿舍養狗條例

hong 發表於 2008-2-10 11:47:20

回復 #6 蔗姑 的帖子

agreed

Diners 發表於 2008-2-10 21:57:45

push push push push push push push push push push push push :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

jfa 發表於 2008-2-11 20:21:26

2月11日 今天真好取去了2隻!!!現在還有8隻請大家幫幫忙!!!!多謝2位好心人! P.S. 如果星期3還沒有人要小狗,我朋友都不能再照顧!我們只好把牠們送回粉嶺很污的維修場,這個比送愛護動物協會好!

jfa 發表於 2008-2-11 21:48:44

push~~~~

jfa 發表於 2008-2-12 21:44:21

仔 :2,5,7,8,11女 :3,4,96 & 10已有個幸福的家

jfa 發表於 2008-2-14 22:15:41

2月13日 星期3 有3隻小狗(3,5,7)被收養!!!!真開心!!!現在小狗應該唔會送回粉嶺維修場不過都希望全部都有人領養,可以約星期日睇狗.

jfa 發表於 2008-2-15 21:27:20

2月14日現只有5隻已更新小狗的相片,宜家好靚仔靚女o架!!!!幫幫手睇o下有無人收養

jfa 發表於 2008-2-21 19:12:56

2月20日 今天有2隻小狗給收養了(A.大舊飯 AND C 百厭妹)!!希望小狗有個幸福的家!現只剩3隻.

KW^_^ 發表於 2008-2-21 19:48:16

我都想,但我老婆唔俾,有無有人收養呇a la!
頁: [1] 2
查看完整版本: 緊急:有無人很收養呢d狗仔